Τελευταία Νέα:

Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά – Όσα πρέπει να προσέξουμε



Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής.

Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Οι συμβουλές του ΕΦΕΤ για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

  • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
  • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
  • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
  • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
  • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

Μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

On line φόρμα υποβολής καταγγελίας: https://eeke.gr/epikinonia/kataggelies/

e-mail: info@eeke.gr

Τel :210-8817730

Web: www.eeke.gr















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.