Τελευταία Νέα:

Εικόνες : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η 2η εκδρομή-διανυκτέρευση στο "Πίνοβο" που διοργάνωσε ο "Σύλλογος Αγριόγιδο του Πινόβου





Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η 2η εκδρομή-διανυκτέρευση στο "Πίνοβο" που διοργάνωσε ο "Σύλλογος Αγριόγιδο του Πινόβου".

Φίλοι του βουνού και υποστηρικτές της προσπάθειας υπέρ της προστασίας του αγριόγιδου στο Πίνοβο, από κάθε γωνιά της Ελλάδας επισκέφθηκαν την περιοχή μας και μαζί με τα μέλη του συλλόγου διανυκτέρευσαν στα αλπικά του Πινόβου στα 1900 μέτρα υψόμετρο.



Η απαράμιλλη ομορφιά του βουνού μας, καθώς και η θερμή φιλοξενεία που προσέφερε ο σύλλογος στους επισκέπτες συνέβαλαν σε ένα μαγευτικό και αξέχαστο διήμερο για όλους όσους παρευρέθηκαν. 

Η εκδρομή περιλάμβανε 2 πεζοπορίες και διανυκτέρευση σε σκηνές.
Η διανυκτέρευση εξελίχθηκε σε μια άνευ προηγουμένου γιορτή γύρω από την φωτιά, όπου κεράστηκαν στους επισκέπτες τοπικό τσίπουρο, τοπικά εδέσματα, ψητά κρέατα, και τα τραγούδια και οι χοροί κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι 2 πεζοπορίες με οδηγό τον επικεφαλή και πρόεδρο του συλλόγου Κιόση Γεώργιο, ολοκληρώθηκαν με πλήρη επιτυχία. Μάλιστα στην 2η πεζοπορία, το γκρούπ που ακολούθησε, είχε την τύχη και την τιμή να συναντήσει μία μητέρα αγριόγιδο μαζί με το μωρό της, τα οποία μπροστά στα μάτια όλων, σκαρφάλωσαν με άριστη δεξιοτεχνία και άνεση μέσα στα θεόρατα βράχια του Πινόβου!


Τα ζώα αυτά που αριθμούν σχεδόν 12-15 σε ολόκληρη την οροσειρά Πινόβου-Τζένας ,δηλώσαν παρών και μας απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι είναι το υπέρτατο αγρίμι των ελληνικών βουνών και όλης της βαλκανικής χερσονήσου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια του συλλόγου καθώς και αναμνηστικά μπρελόκ και η εκδρομή έκλεισε με συνάντηση για φαγητό στο Αετοχώρι στους πρόποδες της Ανατολικής πλευράς του Πινόβου.


Ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου ευχαριστούν θερμά και ξεχωριστά, τον καθένα από τους 47 συμμετέχοντες στην εκδρομή, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην άρτια και ασφαλή ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού. 

Ο δίκαιος αγώνας για επιβίωση αυτού του πανέμορφου ζώου που στολίζει το Πίνοβο και την Τζένα, μαζί με τις αδιάκοπες προσπάθειες και την καθημερινή έρευνα από τον σύλλογο, επικροτείται από κόσμο από όλη την Ελλάδα. 

Είναι αναγκαίο ο κάθε πολίτης της Αλμωπίας και ειδικά όλοι όσοι πολιτεύονται και ασχολούνται με τα 'κοινά', να συμβάλλουν και να συνδράμουν στον αγώνα του συλλόγου για προστασία του αγριόγιδου στο Πίνοβο και την Τζένα, στην ισορροπία όλης της βιοποικιλλότητας της περιοχής και κατ'επέκταση στην ανάδειξη όλης της Ανατολικής Αλμωπίας.

 Περισσότερες πληροφορίες για τον "Σύλλογο Αγριόγιδο του Πινόβου" και τις δράσεις του, μπορείτε να βρείτε στα social media ,
 Facebook : https://www.facebook.com/profile.php?id=100093262423112
 Instagram : https://www.instagram.com/syllogos_agriogido_pinovou/



 Επίσης, μπορείτε να κάνετε δωρεάν εγγραφή ως μέλος/εθελοντής ή ακόμα και να υποστηρίξετε τις δράσεις του συλλόγου αγοράζοντας κάποιο T-shirt στον παρακάτω σύνδεσμο
https://linktr.ee/agriogido
























-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.