Τελευταία Νέα:

Κατατέθηκε η αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αναβάθμιση Υφιστάμενων ή Δημιουργία Νέων Εγκαταστάσεων Ιαματικού Τουρισμού», συνολικού προϋπολογισμού 2.983.741,98 €



Η ανάρτηση του Διευθύνοντα συμβούλου Ν..Παπαγιανόπουλου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε την επιτυχή υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αναβάθμιση Υφιστάμενων ή Δημιουργία Νέων Εγκαταστάσεων Ιαματικού Τουρισμού», συνολικού προϋπολογισμού 2.983.741,98 €. Το σχέδιό μας αφορά στην ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση ορισμένων υποδομών, στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας καθώς και στον καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου.

 Η διαδικασία υπήρξε εξαιρετικά απαιτητική και σύνθετη, καθώς η συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων και η σύνταξη της οικονομοτεχνικής μελέτης έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός ενός εξαιρετικά περιορισμένου χρονικού πλαισίου 48 ημερών. 

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε ήταν η υποχρέωση υποβολής εγκεκριμένου ισολογισμού για την προηγούμενη χρήση, γεγονός που μας ανάγκασε να επιταχύνουμε την ελεγκτική διαδικασία, τηρώντας αυστηρά όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Επιπλέον, η εξεύρεση του ποσού της ιδίας συμμετοχής αποτέλεσε ακόμα μία πρόκληση, καθώς το πρόγραμμα δεν παρέχει πλήρη χρηματοδότηση. Αναφορικά με τα ταμειακά μας διαθέσιμα, αφενός δεν επαρκούν για να καλύψουν το απαιτούμενο ποσοστό, αφετέρου κρίναμε άσκοπο να θέσουμε σε κίνδυνο την χρηματοοικονομική σταθερότητα της επιχείρησης. Επιπλέον, λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, ο δανεισμός δεν ήταν άμεσα εφικτός, αλλά ακόμη βρίσκεται υπό εξέταση και αναμένεται απάντηση από τις τράπεζες. Ως άμεση λύση στο ζήτημα, αποφασίσαμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από τον μοναδικό μέτοχο της επιχείρησης, το Δήμο. Στην περίπτωση που η αίτησή μας στο εν λόγω πρόγραμμα εγκριθεί, θα εξεταστούν εκ νέου οι επιλογές μας.

Παράλληλα, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, παρά τη λεπτομερή προετοιμασία και την προσαρμογή στα ανώτατα όρια του προγράμματος, η υλοποίηση του έργου πρέπει να ολοκληρωθεί εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, από την έγκριση της αίτησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση δράση και σχολαστικό προγραμματισμό.

Το σχέδιο μας αυτό, αν και αφορά σε ένα κομμάτι της Λουτρόπολης, πιστώνεται ως η πρώτη συλλογική προσπάθεια στην ιστορία της επιχείρησης για ένταξη σε πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων. Εάν η αίτησή μας εγκριθεί, θα αποτελέσει ένα πρώτο μεγάλο βήμα προς την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της Λουτρόπολης, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξή της, την ενίσχυση της βιωσιμότητάς και την εξωστρέφειά της. 

Ευχαριστούμε θερμά τους επιστημονικούς αρωγούς και επαγγελματίες, που συντονίστηκαν σε αυτό το εγχείρημά μας, ειδικότερα δε τον Δήμαρχο Αλμωπίας και τους συνεργάτες του, για τις ουσιαστικές τους παρεμβάσεις, χωρίς τις οποίες δεν θα ήταν εφικτή η υποβολή του αιτήματός μας.














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.