Τελευταία Νέα:

Γιατροί απέτυχαν να αναγνωρίσουν τα σημάδια επιθετικού καρκίνου: Είπαν σε κοπέλα ότι έχει άγχος



Η περίπτωσή μιας νεαρής κοπέλας αναδεικνύει την κρίσιμη σημασία της ενδελεχούς ιατρικής διερεύνησης, ιδίως όταν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται.
Μια μητέρα μοιράστηκε το σπαραγμό της αφού ο καρκίνος ανίατης μορφής της κόρης της διαγνώστηκε λανθασμένα ως άγχος, οδηγώντας σε μια καταστροφική πρόγνωση. Η Madi Foster, μια άλλοτε υγιής και δραστήρια έφηβη από το Stafford, είχε μόλις 18 μήνες ζωής, αφού οι γιατροί απέτυχαν να αναγνωρίσουν τα σημάδια ενός σπάνιου και επιθετικού καρκίνου.

Η Madi, η οποία ήταν μόλις 17 ετών τότε, άρχισε να αντιμετωπίζει ασυνήθιστη δύσπνοια και κόπωση. Ανησυχώντας για την ξαφνική αλλαγή, επισκέφθηκε τον παθολόγο της μαζί με τη μητέρα της, Nicola Foster. Ωστόσο, παρά τα συμπτώματά της, η Madi ενημερώθηκε ότι η κατάστασή της οφειλόταν πιθανότατα σε άγχος και κατάθλιψη και της χορηγήθηκαν αντικαταθλιπτικά.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, τα συμπτώματα της Madi επιδεινώθηκαν. Μέχρι τον Ιούνιο του 2023, υπέφερε από έντονο πόνο στην πλάτη και υπερβολική εφίδρωση. Μόνο τότε, οι γιατροί παρατήρησαν ότι η σπλήνα ήταν διογκωμένη, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω έρευνα. Οι τομογραφίες αποκάλυψαν τη σοκαριστική αιτία: ένας όγκος 15 εκατοστών τυλιγμένος γύρω από τη σπλήνα της. Η διάγνωση ήταν επινεφριδιακό καρκίνωμα, ένας καρκίνος των επινεφριδίων, ο οποίος προσβάλλει μόνο έναν στο εκατομμύριο ανθρώπους.

Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και επέζησε από ένα σχεδόν θανατηφόρο σηπτικό σοκ, τα χειρότερα νέα δεν είχαν έρθει ακόμα. Τον Φεβρουάριο του 2024, η Madi, 20 ετών πλέον, πληροφορήθηκε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί. Οι γιατροί της μετέφεραν τη συντριπτική είδηση ότι της απέμεναν μόνο 15 με 18 μήνες ζωής.

Αναλογιζόμενη τη δοκιμασία της κόρης της, η Nicola Foster εξέφρασε την αγωνία της για τις επανειλημμένες λανθασμένες διαγνώσεις. «Η Madi παραπονέθηκε επίσης για πόνο στην πλάτη, αλλά οι γιατροί το απέδωσαν σε ουρολοίμωξη», είπε. Ακόμη και όταν η κατάσταση της Madi επιδεινώθηκε τον Ιούνιο του 2023, αρχικά της είπαν ότι επρόκειτο για μόλυνση των νεφρών και την έστειλαν σπίτι.

Μετά τη διάγνωση, η Madi υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Σεπτέμβριο του 2023 για την αφαίρεση του όγκου. Ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση οδήγησε σε σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένου του σηπτικού σοκ, όταν η κοιλιά της γέμισε με πέντε λίτρα υγρού τον Νοέμβριο του 2023.

Αντιμετωπίζοντας τώρα μια διάγνωση σε τελικό στάδιο, η Madi και η οικογένειά της παλεύουν με το αδιανόητο. Η περίπτωσή της αναδεικνύει την κρίσιμη σημασία της ενδελεχούς ιατρικής διερεύνησης, ιδίως όταν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται.












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.