Τελευταία Νέα:

Φωτιά στην γειτονική χώρα επηρέασε την ατμόσφαιρα στην Αριδαία Πέλλας


Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο κοντά στο χωριό Pepelište επεκτείνεται προς το όρος Serta, από τον δήμο Negotino προς το CMC 30 χιλιόμετρα στην γειτονική  χώρα Βόρεια Μακεδονία.

 Το περιφερειακό CMC του Veles ενημερώνει ότι υπάρχει πυρκαγιά σε ανοιχτό χώρο κοντά στο Pepelište, στην αρχή έκαιγαν ξερά χόρτα και δάσος με χαμηλά στελέχη. 

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες από το πεδίο, η φωτιά επεκτείνεται προς το όρος Σέρτα. Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο της εδαφικής πυροσβεστικής μονάδας Νεγκοτίνο με οκτώ πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά οχήματα και εκπρόσωπους από το στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης «Κριβολάκ». 

Σύμφωνα με την εκτίμησή τους, υπάρχει πιθανότητα ανάφλεξης της φωτιάς με τάση επέκτασης προς την κατεύθυνση του όρους Σέρτα, ανακοίνωσε το Κέντρο.

Με πληροφορίες από site της γειτονικής χώρας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ι. Τζαμτζής αναφέρει σε ανάρτησή του:
Σε επικοινωνία μου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου,  ενημερώθηκα ότι  φωτιά που έφερε στάχτη στην Αριδαία καίει μέσα στα Σκόπια στην περιοχή Νεγκόντινο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Πέλλας είναι σε επιφυλακή.
Πληροφορίες του Almopia24.gr είναι ότι τα οχήματα της Πυροσβεστικής έχουν κατευθυνθεί προς όλες τις κατευθύνσεις κοντά στην περιοχή μήπως η φωτιά περάσει τα σύνορα.














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.