Τελευταία Νέα:

Λάκης Βασιλειάδης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ



ℹ️ Στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο, μας απασχόλησε εκ των πραγμάτων η χθεσινή συντριπτική καταστροφή των καλλιεργειών, ειδικά στις δενδρώδεις, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή μας, πολλές εκ των οποίων βρίσκονταν λίγο πριν ή κατά το στάδιο της συγκομιδής με όλα τα έξοδα να έχουν γίνει.

 Τον ενημέρωσα για την χθεσινή καταστροφική χαλαζόπτωση σε όλη τη Βεγορίτιδα, σε χωριά του ορεινού όγκου της Έδεσσας αλλά και της Αλμωπίας. Ήταν ήδη ενήμερος για την κατάσταση. 

➡️ Επεσήμανα ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί η οριοθέτηση των περιοχών αυτής της συντριπτικής καταστροφής στις δενδρώδεις καλλιέργειες που βρισκόταν πάνω στη παραγωγή αλλά και την εξέταση του ενδεχόμενου προκαταβολών ώστε να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι οι παραγωγοί μας. Επίσης ζήτησα την επίσπευση των εκτιμήσεων ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί όσο πιο γρήγορα και δίκαια γίνεται. Τέτοιου είδους έκτακτα και ακραία φαινόμενα αντιμετωπίζονται μόνο με έκτακτα μέτρα. 

➡️ Τέλος, κάναμε μια εκτενή συζήτηση για τις προηγούμενες καταστροφές που έχουν καταγραφεί, κάποιες εκ των οποίων στα ίδια χωριά που χθες τους κατέστρεψε ολοκληρωτικά. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησα την άμεση περεταίρω στελέχωση του υποκαταστήματος Βέροιας με προσωπικό για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του, ειδικά κάτω από τέτοιες έκτακτες συνθήκες, οπου δυστυχώς πολλαπλασιάζονται. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Λυκουρέντζος, σύντομα σκοπεύει να επισκεφτεί την Πέλλα.  

🔹Είμαι σίγουρος διότι το έχει αποδείξει η κυβέρνηση, αλλά και ο έμπειρος Πρόεδρος του ΕΛΓΑ πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανακουφιστούν οι παραγωγοί μας, όσο πιο άμεσα γίνεται. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά όλη την διαδικασία και είμαι βέβαιος ότι πολύ γρήγορα θα καταφέρουμε να προσαρμοστούμε σε αυτά τα νέα δεδομένα όπου η ταχύτητα στην διαχείριση των επιπτώσεων είναι μέρος της δημιουργίας ανθεκτικότητας απέναντι στις κρίσεις.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.