Τελευταία Νέα:

Τι είναι οι εξετάσεις τύπου «PISA» που διενεργήθηκαν στα Σχολεία?



Οι εξετάσεις αυτές είναι διαγνωστικού χαρακτήρα  και όχι διαγωνιστικού . Διενεργούνται με  απόφαση του υπουργείου παιδείας υπό την επίβλεψη και εισήγηση  του Ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής(Ι.Ε.Π) σε επιλεγμένα σχολεία στις περιφέρειες της χώρας.

 Βασικός σκοπός των εξετάσεων  είναι η αποτίμηση της αποτελεσματικότητας των  Προγραμμάτων Σπουδών της υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δημοτικά-γυμνάσια) και το κατά πόσο  αυτά πετυχαίνουν  τους προβλεπόμενους  μαθησιακούς στόχους . 

Οι μαθητές που λαμβάνουν μέρος είναι της  ΣΤ’  δημοτικού και της Γ’  γυμνασίου . Το γνωστικό αντικείμενο των θεμάτων είναι η Ελληνική γλώσσα και τα Μαθηματικά.  Επιπλέον,  οι εξετάσεις επικεντρώνονται και στην κριτική ικανότητα των μαθητών καθώς και στις ικανότητες μάθησης.  Υπάρχει δημοσιευμένη τράπεζα θέματών για τις προαναφερόμενες εξετάσεις.

Οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται  στα   επιλεγμένα σχολεία υπό την ευθύνη των διευθυντών. Φέτος παίρνουν μέρος 600 σχολεία και συναγωνίζονται 6000 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και 6000 της  ΣΤ’ δημοτικού.

 

Θοδωρής Ι. Μιχαηλίδης

Μαθηματικός-Εκπαιδευτής Ενηλίκων















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.