Τελευταία Νέα:

Φώτο: Εκδήλωση για την ασφάλεια της Τεχνητής νοημοσύνης στον δήμο Αλμωπίας



Εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 25/5/2024 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αλμωπίας με θέμα ''Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης'', την οποία διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού και ο Αντιδήμαρχος Τσαρκνιάς Πέτρος με ομιλητή τον Σύμβουλο Ασφαλείας Πληροφορικής Σωτηρόπουλο Γιάννη.
Ο ομιλιτής ξεκίνησε την ομιλία του εξηγώντας τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και στην συνέχεια αναφέρθηκε στα υπέρ και τα κατά της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και στους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή, όπως τα fake βίντεο , η φωνητική κλωνοποίηση της φωνής, ο ελλιπής έλεγχος, κλπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ΤΝ δεν μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο αν όλοι όσοι την χρησιμοποιήσουν ξέρουν πως να την χρησιμοποιήσουν και ότι νέο τεχνολογικό υπάρχει στην αρχή τρομάζει. Πρέπει να μάθουμε να την χρησιμοποιούμε έτσι ώστε να διαχειριζόμαστε προς το καλό σκοπό ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην αίθουσα του ΔΣ βρέθηκαν αρκετά άτομα και με τις ερωτήσεις τους έδειξαν ότι υπήρχε αρκετή διστακτικότητα ως προς την κακή χρήση της ΤΝ όπως π.χ από ολιγάρχες ή κυβερνήσεις.


















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.