Τελευταία Νέα:

Τέμπη: Πλήθος φοιτητών στο σημείο της τραγωδίας - «Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί»


Πλήθος φοιτητών, από διάφορες σχολές, βρέθηκαν σήμερα, Σάββατο (24/2) στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.
Με λουλούδια στα χέρια και κρατώντας πανό όπου εξέφραζαν την οργή τους, οι φοιτητές έστειλαν ηχηρό μήνυμα μερικές μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από το δυστύχημα.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», «Δεν φεύγει ο θυμός, δεν σβήνει η οργή. Είτε με τα κέρδη τους ή με τη ζωή», «Ένας χρόνος από τα έγκλημα στα Τέμπη», ανέφεραν μερικά από τα πανό που κρατούσαν οι φοιτητές.Συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη | EUROKINISSIΣυγκέντρωση φοιτητών στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη | EUROKINISSI

Ορισμένοι άφησαν λουλούδια και στεφάνια στο σημείο της τραγωδίας, ενώ μιλώντας στο τοπικό μέσο onlarissa.gr ένας εκ των συμμετεχόντων επεσήμανε πως «ήρθαμε για να δώσουμε ένα μήνυμα: Έναν χρόνο μετά το έγκλημα, δεν θα ξεχαστεί και θα είναι νωπό στα μυαλό όλης της χώρας».
Συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη | EUROKINISSIΣυγκέντρωση φοιτητών στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη | EUROKINISSI

Ο φοιτητής του ΑΠΘ αναφέρθηκε στους 13 συναδέλφους του από το ίδιο Πανεπιστήμιο που συγκαταλέγονται στους 57 νεκρούς, αλλά και όλους τους άλλους που «δεν βρίσκονται εδώ γιατί για κάποιους ήταν προτεραιότητα τα κέρδη κάποιων λίγων ιδιωτών, μπροστά στις ζωές δεκάδων ανθρώπων».

«Μία εβδομάδα μετά, όλα μπαζώθηκαν. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αποκρύφτηκαν. Με πολύ γρήγορες διαδικασίες η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει οποιεσδήποτε ευθύνες» συμπλήρωσε, αλλά υπογράμμισε πως «αυτό δεν θα περάσει. Έχουν ορκιστεί σε όσους χάθηκαν, στις οικογένειές τους, στις ζωές μας τις ίδιες, ότι δεν θα περάσει».
Συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη | EUROKINISSIΣυγκέντρωση φοιτητών στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη | EUROKINISSI








-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.