Τελευταία Νέα:

Γιατί Αλμωπία Ψηλά ; - Άρθρο του Νικηφόρου Παπαγιαννόπουλου Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου


Πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές και τα προσωπεία των παρατάξεων σταδιακά πέφτουν και αποκαλύπτονται οι υποψηφιότητες. Το πεδίο στήνεται για τον έντονο προεκλογικό αγώνα με τους υποψηφίους να διακρίνονται για τις προσπάθειες τους να κερδίσουν τις ψήφους. 
 Οι πολίτες απογοητευμένοι από τις πεπερασμένες διοικήσεις, ζυγίζουν τις επιλογές τους απαιτώντας από τους αγωνιζόμενους να επιχειρηματολογούν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Ποιος είναι άξιος όμως να την κερδίσει και να λάβει την εντολή ;

Κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται τον τρόπο διοίκησης της χώρας σε εθνικό επίπεδο, ήτοι τη διαχρονική πλέον διαμάχη μεταξύ των κομμάτων, που πορεύονται ιδεολογικά, κατευθύνοντας το κράτος αριστερά, δεξιά, κέντρο, ή σε κάποια παραλλαγή αυτών. Είναι δεδομένο ότι κάθε πολιτικό σώμα, εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό, εκτιμά πως το πρόγραμμα και ο τρόπος διακυβέρνησης που προτείνει θα ωφελήσει και θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη. 

Πολλές φορές όμως, λόγω των διαμαχών αυτών, προσηλυτίζονται οι πολίτες, με αποτέλεσμα να βλάπτεται η δημοκρατία σε πρώτο επίπεδο και ως εκ τούτου, το συμφέρον των ίδιων των πολιτών. Αληθεύει επίσης ότι διακινείται η άποψη πως οι δημοτικές αυτοδιοικήσεις πρέπει να συμφωνούν ιδεολογικά με την κυβέρνηση της χώρας, με στόχο βέβαια να προσελκύσουν την εύνοια αυτής και να αποτελέσουν προτεραιότητα στην αναπτυξιακή της πολιτική. Είναι όμως αυτό το νόημα της αυτοδιοίκησης ;

Η λέξη αυτοδιοίκηση σημαίνει ότι η διοικούσα αρχή οφείλει να ακολουθεί δική της πορεία, γιατί ο κάθε δήμος, έχει τα δικά του μοναδικά στοιχεία και προβλήματα κατά βάση. Σήμερα στην Αλμωπία, μόνο μια παράταξη που διεκδικεί τη λαϊκή εντολή, είναι σε θέση να υποσχεθεί αυτήν την προοπτική, η παράταξη του Νίκου Παρούτογλου, ΄΄Αλμωπία Ψηλά’’. Απαρτιζόμενη από ανθρώπους κάθε ιδεολογικής προέλευσης, με πλούσια κοινωφελή δράση, με αξιόλογα βιογραφικά, με διαφορετικά προσωπικά χαρακτηριστικά αλλά με ένα κοινό αίσθημα, το αίσθημα του να προσφέρεις στην κοινωνία. 

Με κατευθυντήριες εντολές του αρχηγού, που βασίζονται στο σεβασμό προς τους πολίτες αλλά και μεταξύ των ημών συνυποψηφίων, δημιουργείται η προοπτική για την ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, που μέσω της συνεργασίας διαφορετικών ανθρώπων θα επιφέρει την επιθυμητή αλλαγή στον τόπο. Και αυτή η αλλαγή δεν είναι άλλη, παρά από την επαναφορά της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον πολιτικό κόσμο, συγκεκριμένα στην επόμενη δημοτική αρχή της Αλμωπίας, όπου όλοι μαζί θα λύσουμε τα διαχρονικά και σύγχρονα προβλήματα του δήμου και θα επιδιώξουμε την πλήρη ανάπτυξή του.

Σίγουρα το άρθρο αυτό ομοιάζει με εγκώμιο και άρα δεν μπορεί να κριθεί αντικειμενικό. Ας κοιτάξουμε όμως το βασικότερο χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας, την Ισορροπία, η οποία επιτυγχάνεται μόνο μέσα από διαφορετικά στοιχεία, σε μια ανεξάρτητη διαδοχή τους. Και αυτή η διαδοχή, είναι η ιδέα του Νίκου, όπου πολίτης και πολιτικός είναι ίσοι και πορεύονται μαζί για μια Αλμωπία Ψηλά.



Παπαγιαννόπουλος Νικηφόρος, Υπ. Δημοτικός σύμβουλος.








-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.