Τελευταία Νέα:

5 βασικοί κανόνες για μικρά παιδιά όταν παίζουν με σκύλους


Τα μικρά παιδιά και τα νήπια συχνά καταλήγουν να παίζουν πολύ σκληρά με τον σκύλο της οικογένειας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες για τα μικρά παιδιά όταν παίζουν με σκύλους.

Τα περισσότερα καλά κοινωνικοποιημένα σκυλιά είναι πολύ υπομονετικά με τα μικρά παιδιά και συχνά υπομένουν τον πόνο χωρίς να αντιδρούν. 

Όμως, ακόμα και τα πιο υπάκουα σκυλιά συντροφιάς έχουν τα όρια τους και έχουν υπάρξει περιπτώσεις αντιδράσεων μετά από μια ακραία συμπεριφορά των μικρών.

Από την αρχή τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να σέβονται και να είναι ευγενικά με τα κατοικίδια ζώα. Πολλοί γονείς θεωρούν ότι το σκληρό παιχνίδι με το σκύλο ως μια περαστική φάση και υποθέτουν ότι τα παιδιά τους θα αλλάξουν τη συμπεριφορά τους καθώς μεγαλώνουν. 

Ωστόσο, η διδασκαλία της ευγένειας προς τα ζώα και τους άλλους ανθρώπους είναι ένα σημαντικό μάθημα ζωής που πρέπει να διδάσκεται από μικρή ηλικία.

5 βασικοί κανόνες που πρέπει να εφαρμόσετε

Συζητήστε με το παιδί σας για τη συμπεριφορά του αυτή προς τα ζώα. Διατηρήστε έναν διεκδικητικό αλλά ευγενικό τόνο. Για να διασφαλίσετε ότι αυτό δεν θα γίνει συνήθεια, απαγορεύστε ορισμένες δραστηριότητες. 

Για να σας βοηθήσουμε, εδώ είναι 5 βασικοί κανόνες για τα μικρά παιδιά όταν παίζουν με σκύλους που πρέπει να εφαρμόσετε.

01. Όχι κινήσεις πάλης με τον σκύλο

Τα παιδιά συχνά επηρεάζονται από σκηνές πάλης στην τηλεόραση και θέλουν να τις εφαρμόσουν στο σκύλο. Καθίστε κάτω με τα παιδιά σας και δώστε τους να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να συμπεριφέρονται έτσι στον σκύλο.

Αυτή είναι μια δραστηριότητα που πρέπει να αποθαρρύνεται με συνέπεια, καθώς μπορεί να καταλήξει να βλάψει τον σκύλο και το παιδί σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε στα παιδιά σας έναν σάκο του μποξ ή ένα μαξιλάρι πάλης.

02. Δεν αγγίζουμε την ουρά του

Μερικά παιδιά λατρεύουν να αγγίζουν και να τραβούν την ουρά του σκύλου. Ακόμα και όταν το κάνουν απαλά, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποθαρρύνεται με συνέπεια. 

Οι σκύλοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι όσον αφορά την ουρά τους και έτσι το άγγιγμα και το τράβηγμα μπορεί να τους προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις.



03. Δεν ενοχλούμε τον σκύλο όταν αυτός κοιμάται ή τρώει:

Το να τρομάζετε έναν σκύλο όταν κοιμάται ή να τον ενοχλείτε όταν τρώει είναι δύο δραστηριότητες που πρέπει να απαγορευτούν άμεσα. 

Ιδιαίτερα, η ώρα του φαγητού είναι μια ιερή προσωπική στιγμή για τους σκύλους και μπορεί να δαγκώσουν ενστικτωδώς αν κάποιος προσπαθήσει να τους διακόψει.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βρίσκουν χαρά στο να βάζουν φαγητό στον σκύλο και στη συνέχεια να του δίνουν χώρο για να απολαύσει το γεύμα.

04. Δεν τον αγκαλιάζουμε ποτέ σφιχτά

Η αγκαλιά είναι μια τρυφερή ανθρώπινη συνήθεια. Στα σκυλιά δεν αρέσει ιδιαίτερα, αλλά την υπομένουν. 

Ενώ το να αγκαλιάζει το παιδί τον σκύλο σας απαλά είναι μια χαρά, στις σφιχτές ακραίες αγκαλιές θα πρέπει να παρέμβετε και να του εξηγήσετε με ποιους άλλους τρόπους μπορεί να δείξει την αγάπη του.


05. Δεν επιτρέπεται το παιδί να μαλώσει το σκύλο

Τα σκυλιά θεωρούν τα παιδιά ως ίσο προς ίσο. Οποιαδήποτε πειθαρχική ενέργεια θα πρέπει να προέρχεται από εσάς, επειδή ο σκύλος σας θεωρεί ότι εσείς είστε ο αρχηγός της αγέλης. ‘
Έτσι θα διατηρηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα τους.

mypet




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.