Τελευταία Νέα:

Τέσσερα πράγματα που τα ξέρουμε μια ζωή λάθος




Τα έχετε ακούσει σίγουρα κάποια στιγμή. Άλλωστε, είναι τόσο ευρέως διαδεδομένα που είσαι σίγουρος πως πρόκειται για γεγονός. Μάλιστα, κάποια τα είχαμε μάθει ή ακούσει ακόμη και στο σχολείο. Αλλά να που αποδεικνύεται πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μια ζωή τα ξέρουμε λάθος.
Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:

Τα ποντίκια λατρεύουν το τυρί

Δεν υπάρχει παιδικό με πρωταγωνιστή ένα ποντίκι και να μη μας λέει τι; Ότι λατρεύει το τυρί. 
Μάλιστα, οι νοικοκυρές για να πιάσουν τα ποντίκια, βάζουν στη φάκα ως δόλωμα ένα κομμάτι τυρί. Με αυτή την ιδέα, λοιπόν, μεγαλώσαμε και έχουμε στο μυαλό μας ότι τα τρωκτικά αυτά λατρεύουν το τυρί. 
Αλλά να που δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, στα ποντίκια αρέσουν οι τροφές που είναι πλούσιες σε σάκχαρα όπως επίσης το φυστικοβούτυρο και τα δημητριακά.

Ο Τόμας Έντισον ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα

Ο Έντισον ανακάλυψε πολλά πράγματα, αλλά φαίνεται πως ο ηλεκτρικός λαμπτήρας δεν είναι ένα από αυτά. 
Στην πραγματικότητα, όπως διαβάζουμε, ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα σχεδόν ταυτόχρονα με το Βρετανό Τζόζεφ Σουάν, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της εφεύρεσης.

Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής

Μια δικαιολογία μόλις καταρρίπτεται. Μεγαλώσαμε με την εντύπωση πως ο Αϊνστάιν δεν ήταν και ο καλύτερος μαθητής στο σχολείο και πως όλοι οι δάσκαλοί του έκαναν παράπονα για τις επιδόσεις. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. 
Στην πραγματικότητα ήταν άριστος μαθητής και η κλίση του στη φυσική και στα μαθηματικά είχε ξεχωρίσει από τα σχολικά του χρόνια.

Ο Ναπολέων ήταν κοντός

Όλο και θα έχετε ακούσει από κάποιον κοντό άντρα πως και… ο Ναπολέων κοντός ήταν. Και είναι μια εντύπωση που μας είχε δημιουργηθεί από τα σχολικά μας χρόνια. 
Ο Ναπολέων, λοιπόν, είχε ύψος περίπου 1,70 εκ., το οποίο για την εποχή εκείνη ήταν το μέσο ύψος.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.