Τελευταία Νέα:

Δύσκολοι καιροί για influencers: Άρχισαν οι νομικοί περιορισμοί




Οι νέοι κανόνες από την πλευρά της Κίνας ανακοινώθηκαν καθώς η χώρα καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να «ρυθμίσει» τον εξαιρετικά δημοφιλή τομέα της ζωντανής ροής στον οποίο κυριαρχούν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της.
Για να γίνει κάποιος επαγγελματίας influencer στην Κίνα στο εξής, θα πρέπει να είναι σε θέση να μιλά δημόσια για θέματα όπως η Δικαιοσύνη και η ιατρική, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών της χώρας.

Πιο αναλυτικά, για περιεχόμενο που απαιτεί «ανώτερο επαγγελματικό επίπεδο», οι livestreamers πρέπει να διαθέτουν τα αντίστοιχα προσόντα ώστε να μιλούν δημοσίως για αυτά τα θέματα, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση η κρατική διοίκηση ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Κίνας και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι νέοι κανόνες ανακοινώθηκαν καθώς το Πεκίνο καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να «ρυθμίσει» τον εξαιρετικά δημοφιλή τομέα της ζωντανής ροής στον οποίο κυριαρχούν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Κίνας από την Tencent και την Alibaba έως την ByteDance, την ιδιοκτήτρια TikTok.

Τους τελευταίους 16 μήνες, η Κίνα έχει θεσπίσει νέους κανονισμούς σε διάφορους τομείς του τεχνολογικού τομέα, προκειμένου να κυριαρχήσει έναντι των πάλαι ποτέ τεχνολογικών κολοσσών της. Υπήρξε επίσης, μια ώθηση για μεγαλύτερο έλεγχο σε κλάδους που το Πεκίνο θεωρεί ότι επηρεάζουν την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπαιχνιδιών, της ζωντανής ροής και της κουλτούρας των διασημοτήτων.

Τον περασμένο μήνα, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν σε παιδιά κάτω των 16 ετών να παρακολουθούν ζωντανές διαδικτυακές ροές μετά τις 10 μ.μ. και να αγοράζουν εικονικά δώρα. Οι influencers συχνά χρησιμοποιούν τις ψηφιακές πλατφόρμες προκειμένου να πουλήσουν προϊόντα. Μέσα σε λίγες χώρες μπορούν να κερδίσουν έως και δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους κυβερνητικούς κανόνες, στις ζωντανές ροές δεν θα επιτρέπεται να δημοσιευτεί περιεχόμενο που αποδυναμώνει ή διαστρεβλώνει την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως η Κίνα διαθέτει ένα αυστηρό σύστημα λογοκρισίας που σημαίνει ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο δεν αρέσει στο Πεκίνο αυτομάτως αφαιρείται από το Διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, πως στο livestreaming δεν επιτρέπεται η προβολή της σπατάλης φαγητού, το προκλητικό περιεχόμενο, τα είδη πολυτελείας ή γενικότερα η αποθέωση ενός πλούσιου τρόπου ζωής.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.