Συκωταριά, για κέρασμα - Μέχρι να γίνει το φαγητό...
Μέχρι να γίνει το φαγητό, κερνάμε τσίπουρο, κρασί, μπίρες και μεζέδες με συκωτάκια και άλλα νόστιμα.
Συκώτι και καρδιά με αμύγδαλα και σταφίδες
2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 15΄ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 3-4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
2 μικρά συκώτια αρνίσια
2 καρδιές αρνίσιες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 λεμόνι, τον χυμό
50 γρ. αμύγδαλα λευκά
50 γρ. σταφίδες ξανθές
4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 -2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 πρέζα κανέλα, σκόνη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε τα συκώτια σε μπουκιές και τις καρδιές σε 3-4 φέτες την καθεμιά. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τα υλικά σε μια μεγάλη λαδόκολλα και διπλώνουμε σε πακέτο με το κλείσιμο προς τα πάνω. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το πακέτο σε ταψί μαζί με 1 δάχτυλο νερό μέσα και ψήνουμε στους 160οC για 2 ώρες.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.