Τελευταία Νέα:

Από τις ΗΠΑ μέχρι το Άμστερνταμ: Δείτε τι ξεπουλάει λόγω κορωνοϊού


Οι άνθρωποι αποθηκεύουν μαριχουάνα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού αναγκάζει τους ανθρώπους να μένουν στα σπίτια τους κάτι που μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό.

Παντού υπάρχουν εικόνες στα social media με ουρές έξω από καταστήματα που δίνουν μαριχουάνα. Από το Τορόντο, το Σαν Φρανσίσκο, μέχρι και το Άμστερνταμ, τα προϊόντα κάνναβης εξαφανίζονται από τα ράφια.
«Οι πωλήσεις έχουν πιάσει ταβάνι» σχολιάζει ο Ρος Λίψον, διευθύνων σύμβουλος της online επιχείρησης Dutchie που πουλάει το εν λόγο προϊόν με έδρα το Όρεγκον. Ο ίδιος μίλησε για ρεκόρ πωλήσεων το οποίο δεν φαίνεται να μειώνεται, όπως αναφέρει το businessinsider.
Ο Λίψον δήλωσε ότι την περασμένη Πέμπτη – λίγο μετά την κήρυξη από τον Τραμπ της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τις ΗΠΑ και μια μέρα μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ ότι πρόκειται για πανδημία, οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν.
Μάλιστα, ο Λίψον μίλησε για ρεκόρ όλων των εποχών. Το προηγούμενο σ/κ η εταιρεία διαχειρίστηκε 50.000 παραγγελίες, με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 5 εκατ. δολάρια.
Η μέση τιμή για την αγορά κάνναβης για έναν πελάτη στην πλατφόρμα της Dutchie είναι περίπου 92 δολάρια, κάτι που σημαίνει πως ο κόσμος όντως δημιουργεί απόθεμα σε κάνναβη.
Ωστόσο, ο μέσος όρος από την Πέμπτη έχει ανέβει, λέει ο Λίψον καθώς έφτασε τα 115 δολάρια – μια αύξηση κατά 20%.
Τη Δευτέρα ο Λίψον ανέφερε νέο ρεκόρ στις 20.000 παραγγελίες κάτι που την Τρίτη ξανα-έσπασε καθώς έφτασε τις 25.000 παραγγελίες.
Ο Λίψον δήλωσε ότι τα φαρμακεία με τα οποία συνεργάζεται δεν έχουν ακόμη αισθανθεί την επίδραση του κορωνοϊού στις αλυσίδες εφοδιασμού αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα.
Αυτό ωστόσο δημιουργεί ένα ερώτημα σχετικά με τον εφοδιασμό. Αν και πολλοί χρησιμοποιούν την κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους, υπάρχουν και άνθρωποι που πηγαίνουν σε φαρμακεία για την προμηθευτούν εν μέσω συνταγογράφησης. Έτσι, ίσως η μεγάλη ζήτηση να τους επηρεάσει.
Για το λόγο αυτό, το Σαν Φρανσίσκο επέτρεψε στα καταστήματα κάνναβης να παραμείνουν ανοιχτά για την προμήθεια σε ασθενείς μετά το γενικό lockdown της πόλης.
Γενικά, πολλά καταστήματα ωστόσο στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν μεταφερθεί στο online εμπόριο.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.