Τελευταία Νέα:

Πιασμένος αυχένας; Δυο ασκήσεις που ανακουφίζουν


Η σκυφτή στάση του σώματος, το κράτημα του τηλεφώνου ανάμεσα στον ώμο και το αυτί, η τοποθέτηση της οθόνης του υπολογιστή ψηλότερα από το ύψος των ματιών, το «βούλιαγμα» στον καναπέ όταν βλέπετε τηλεόραση,  είναι οι συνήθεις λόγοι που προκαλούν σφίξιμο και πόνο των μυών του αυχένα. Ωστόσο με μερικές απλές κινήσεις που προτείνουν οι ειδικοί μπορείτε να ανακουφίσετε τον πονεμένο σας αυχένα.

Κολυμβητικές κινήσεις. Ακόμη και χωρίς να βρίσκεστε στο νερό – που θα ήταν το ιδανικό – κινήστε τα χέρια σας σαν να κολυμπάτε ύπτιο ( ανάσκελα) ή πρόσθιο (τα χέρια μπροστά). Οι κολυμβητικές ασκήσεις βοηθούν στη χαλάρωση των ώμων και του αυχένα, οι οποίοι συνδέονται με ένα πολύπλοκο «πλέγμα» μυών, νεύρων και αγγείων. Κάντε οκτώ επαναλήψεις «πρόσθιου» και άλλες οκτώ «ύπτιου». Και μην χάνετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε!
Κάντε την εύκολη κίνηση. «Sotai» στα ιαπωνικά σημαίνει «εύκολη κίνηση του σώματος». Πρόκειται για μια τεχνική συγκεκριμένων κινήσεων που εκτελείτε είτε μόνοι (self sotai) είτε με καθοδήγηση. Σύμφωνα με την τεχνική self sotai ξεκινάτε με τη δύσκολη κίνηση και συνεχίζετε με την εύκολη. Πάρτε λοιπόν μια εισπνοή και στρέψτε τον αυχένα σας προς την κατεύθυνση που πονάτε, σταματώντας όμως, μόλις νιώσετε πόνο. Μετά στρίψτε το κεφάλι προς την αντίθετη κατεύθυνση, εκπνέοντας. Κάντε 5 επαναλήψεις. Θα διαπιστώσετε ότι κάθε φορά αυξάνεται η κινητικότητα του αυχένα σας προς τη μεριά που πονάτε.
Προσοχή! Εάν διαφοροποιηθούν τα συμπτώματά σας π.χ., έχετε μουδιάσματα στο χέρι ή την πλάτη, νιώθετε αδυναμία στα άκρα, ο πόνος επεκτείνεται στη σπονδυλική σας στήλη, έχετε  πονοκέφαλο ή υψηλό πυρετό, τότε πρέπει να απευθυνθείτεστον ορθοπεδικό. Εάν ο ορθοπεδικός εκτιμήσει ότι ο πόνος στον αυχένα οφείλεται σε σοβαρά αίτια όπως η κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου ή ο τραυματισμός της αυχενικής μοίρας, τότε πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του (π.χ. φάρμακα, κολάρο, φυσικοθεραπεία).
από ygeiamou
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.