Τελευταία Νέα:

Δωρεάν ξεναγήσεις και σε διάφορες γλώσσες αύριο σε Αρχαιολογικό Μουσείο και Βεργίνα





Το διοργανώνουν οι ξεναγοί της Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την ελεύθερη είσοδο στα μουσεία, Ελεύθερη είναι η είσοδος στα Μουσεία, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, όπως έχει θεσπιστεί.

Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου, ωστόσο, οι ξεναγοί της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν δωρεάν ξεναγήσεις στο αρχαιολογικό μουσείο και στη Βεργίνα, σε διάφορες γλώσσες.

Είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Διπλωματούχων Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, που όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συνδέσμου, Αναστασία Γαϊτάνου, εντάσσεται σε ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιούν οι ξεναγοί για να γνωρίσει ο κόσμος την πόλη, χωρίς κόστος.

“ Ως διπλωματούχοι ξεναγοί μιλάμε 14 γλώσσες, για αυτό αποφασίσαμε να προσφέρουμε ξεναγήσεις εκτός από τα ελληνικά και στα ρωσικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά και τα πολωνικά, βάσει της διαθεσιμότητας και της δυνατότητας των συναδέλφων μας.

Σε αυτές τις ξεναγήσεις οι συμμετέχοντες δεν είναι συνήθως τουρίστες, αλλά άνθρωποι που ζουν στη Θεσσαλονίκη και κατάγονται από άλλη χώρα ή είναι διπλής καταγωγής” είπε η κ.Γαϊτάνου.



Αυτήν την Κυριακή η ξενάγηση θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο στις παρακάτω γλώσσες: 10 το πρωί στα γερμανικά, 10.15 π.μ. στα αγγλικά, 10.30 στα γαλλικά, 10.45 στα ιταλικά και 11 π.μ. στα πολωνικά.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης ξενάγηση στα ρωσικά και τα ελληνικά, για τις οποίες τα γκρουπ θα διαμορφωθούν ανάλογα με τη ζήτηση και απαιτείται κράτηση (για τη ρωσική ξενάγηση στο τηλέφωνο 6948 287733, την Παρασκευή 31/1 και το Σάββατο 1 /2 από τις 17.00 έως τις 19.00 και για την ελληνική ξενάγηση στο τηλέφωνο 6947 852909 το Σάββατο 1 /2 από τις 11.00 έως τις 13.00).

“ Η ξενάγηση θα αφορά τις δυο μεγάλες εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου: Η μια είναι ο Χρυσός των Μακεδόνων που μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα της ζωής των εύρωστων Μακεδόνων από τον 6ο μέχρι τον 4ο πΧ αιώνα κυρίως και η άλλη έκθεση που δείχνει πώς οδηγηθήκαμε στην ίδρυση της Θεσσαλονίκης μέχρι την εποχή της επικράτησης του Χριστιανισμού (περίπου από τον 4ο αι πΧ έως τον 3ο μ.Χ αι.)”, σημείωσε η κ. Γαϊτάνου.


ΑΠΕ – ΜΠΕ
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.