Τελευταία Νέα:

Αποκαλύψεις για την "Νέα Τούμπα"

Ο άνθρωπος που «τρέχει» το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ ήταν αποκαλυπτικός σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων και ανάπτυξης κτιριακών υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Δημογιάννης μίλησε για πρώτη φορά και μέσα από τη FORZA μας βάζει… μέσα στη Νέα Τούμπα.


- Υπάρχει η αίσθηση τον τελευταίο μήνα ότι ο ΠΑΟΚ τρέχει πιο έντονα τα θέματα που αφορούν την κατασκευή του νέου γηπέδου. Αληθεύει αυτό; «Ναι ισχύει! Είναι λογικό και επακόλουθο της δουλειάς που έγινε το περασμένο διάστημα. Θα παρομοίαζα όλα όσα γίνονται με ένα παγόβουνο, όπου εσείς βλέπετε μόνο την κορυφή ενώ από κάτω υπάρχει αρκετό βάθος. Πρέπει να γίνει πάρα πολύ μεγάλη προετοιμασία ώστε στο τέλος να προκύψει ένα καλό αποτέλεσμα».
- Τι ακριβώς είναι το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και πως εξυπηρετεί το έργο; «Το Ειδικό Χωρικό μπήκε στη νομική μας πραγματικότητα πριν δύο χρόνια και αποτελεί ένα εργαλείο για τον επενδυτή, αφού μέσα από αυτό ρυθμίζεις χωροταξικά θέματα, τι και που θα γίνει στην έκταση που διαθέτεις. Ρυθμίζεις και όλα τα πολεοδομικά στοιχεία, ακόμη και τις κυκλοφοριακές ή περιβαλλοντολογικές, μελέτες που είναι απαραίτητες για κάθε έργο. Μέχρι πριν δύο χρόνια ο επενδυτής απλά συνέτασσε ένα master plan και εκεί φαίνονταν οι όποιες παρεμβάσεις έπρεπε να γίνουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να προβάλλουν ξεχωριστά τις αντιρρήσεις τους και να γυρνάνε πίσω τα δεδομένα, κάτι που οδηγούσε σε καθυστερήσεις και ανέτρεπε τον σχεδιασμό της επένδυσης. Τώρα μπαίνουν στεγανά και μέσα σε αυτά σχεδιάζεις».
ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ
- Γιατί ο ΠΑΟΚ βιάζεται να μετακομίσει στο Καυταντζόγλειο, αφού υπάρχουν χρονικά περιθώρια; «Αν οι υπηρεσίες ανταποκριθούν, τον Ιανουάριο του 2020 θα έχουμε την οικοδομική άδεια στα χέρια μας. Αυτό είναι ρεαλιστικό. Αυτό σημαίνει ότι από τον Ιανουάριο της ερχόμενης χρονιάς θα μπορούμε να ξεκινήσουμε την αποψίλωση του γηπέδου μας. Η συζήτηση στο Καυταντζόγλειο ήταν απαραίτητη γιατί και εκεί απαιτούνται πάρα πολλές εργασίες για να προσαρμοστεί το γήπεδο στις ανάγκες μας. Αυτό μπορεί να μας χρειαστεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».
- Άρα η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει σίγουρα στην Τούμπα; «Όχι δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο, γιατί η διαχείριση του μάρκετινγκ και των εισιτηρίων, δεν μπορεί να γίνει σε δύο γήπεδα. Τι να πούμε στον άνθρωπο που θα αγοράσει διαρκείας; Αν κινηθεί ο μηχανισμός στο Καυταντζόγλειο για να φιλοξενήσει νωρίς τους αγώνες μας, σε συνδυασμό με το τι θα γίνεται με τις Υπηρεσίες, θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας».
- Αν μέσα στο 2020 ξεκινήσουν εργασίες, πόσα χρόνια χρειάζονται να ολοκληρωθεί το έργο; «Μέσα από συζητήσεις που έχουμε κάνει με έμπειρους κατασκευαστικούς ομίλους, όλοι εκτιμούν ότι μέσα σε 20-24 μήνες μπορεί να παραδοθεί ένα τέτοιο έργο. Οπότε αν θεωρήσουμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε στο πρώτο τρίμηνο του 2020, τότε σίγουρα τον Ιούνιο του 2022 θα έχουμε ολοκληρώσει την κατασκευή. Αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο. Έχουμε ερευνήσει εκτενώς και τα αρχαιολογικά ζητήματα και αισιοδοξούμε ότι ούτε από εκεί θα έχουμε καθυστερήσεις».
- Συζητώντας με τον κύριο Σαββίδη έχετε καταλάβει πώς εκείνος ονειρεύεται το νέο γήπεδο; «Δυσκολεύομαι να μιλήσω για το όραμά του. Απλά σε κάποιες συζητήσεις μας έχει πει… «δεν μπορείτε να φανταστείτε το όραμα, που έχω εγώ». Είναι τόσο μεγάλο που το όποιο σχόλιό μου θα το μειώσει. Έχει πει ότι γι’ αυτό το γήπεδο θα μιλάει όλη η Ευρώπη».
- Οι εκλογές που έρχονται μπορούν να καθυστερήσουν με οποιονδήποτε τρόπο τις διαδικασίες; Γραφειοκρατικά ή μέσα από ανθρώπινες παρεμβάσεις; «Δε νομίζω. Ίσως προκύψουν κάποιες διαδικαστικές καθυστερήσεις. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε από τον Δήμο και την Περιφέρεια να ακολουθήσουν το όραμά του και δεν πιστεύω ότι ανατρέπεται η βούληση των νυν διοικήσεων από τις όποιες επόμενες. Αυτό που ίσως επηρεάσει η αλλαγή της διοίκησης, είναι η πίεση στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Από εκεί και πέρα είναι τέτοια η δυναμική που διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να ανατραπεί από κανέναν».
Ο Γιάννης Δημογιάννης κλείνοντας ανέφερε: «Αυτοί δεν γνωρίζουν. Δεν είναι στόχευσή μας να γκρεμιστούν τα σχολεία για να κάνουμε το γήπεδο. Δεν θέλουμε να γκρεμιστεί το κολυμβητήριο. Συζητάμε όμως με τον Δήμο και την Περιφέρεια για την ανάπλαση όλης της αλάνας. Μετά και την υπογειοποίηση ίσως χρειαστεί να γίνει εκεί και μία μεγάλη πλατεία. Εκεί ίσως χρειαστεί να παρέμβουμε για να ομορφύνουν οι αυλές των σχολείων. Θέλουμε να φτιάξουμε όλο το χώρο που θα αποτελεί ένα νέο μεγάλο αξιοθέατο της πόλης, κάτι που θα αναγκάσει την Αττικό Μετρό να φτιάξει πιο γρήγορα και τη γραμμή της Τούμπας».